Helden Actie

Tough Minds zoekt Helden
Omdat wij er stellig van overtuigd zijn dat geld geen reden mag zijn om geen mentale begeleiding in te zetten, hebben wij een initiatief gelanceerd: Haagse Helden. We zoeken bedrijven die sporters een steuntje in de rug willen geven om de juiste focus terug te vinden. Bedrijven die het sporters simpelweg gunnen om ook op dit vlak coaching te ontvangen. Veel sporters lopen namelijk tegen het probleem aan dat mentale training niet vergoed wordt. Terwijl het nu juist zo nodig is! Wij hebben daarom vouchers voor mentale training ontwikkeld die bedrijven kunnen bestellen en direct kunnen doneren aan sporters die aangegeven hebben hier heel graag gebruik van te maken. Natuurlijk dragen wij zelf ook ons steentje bij door deze vouchers tegen een gereduceerd tarief aan te bieden aan de bedrijven.
Wegens het succes hebben we de actie ook landelijk gelanceerd en is hij omgedoopt tot de Helden Actie.

Mentale begeleiding belangrijker dan ooit
We zien sporters worstelen met motivatieverlies, onzekerheid en stemmingswisselingen. Terwijl (top)sporters normaal alles tot in detail plannen en controleren is dat door de huidige situatie opeens weggevallen. Sporters zijn zoekende en vragen zich af waarom ze nog zo hard trainen nu ze geen duidelijk doel voor ogen hebben. En dat zijn dan nog de sporters die we wel zien en vaak al begeleiden. We maken ons zorgen om de groep die de weg naar mentale begeleiding nog niet gevonden heeft of de financiële middelen niet heeft om, juist nu, te trainen hoe je met deze veranderende omstandigheden om kunt gaan.

Doneer een training, traject of heel seizoen
Onze oproep aan de bedrijven is helder: bied sporters of sportteams een mentale training, een heel traject, of een seizoen aan begeleiding aan. Kies je als bedrijf voor een heel traject of seizoen, dan staat er bovendien een leuke tegenprestatie van de sporter(s) tegenover. Onder de donateurs verloten we een inspirerende sessie met een Olympische sporter die momenteel ook in dit schuitje verkeert!

Interesse gewekt? Neem geheel vrijblijvend contact op met Petra via: petra@toughminds.nl of 06-13175962. Wil je je als sporter aanmelden om voor een traject in aanmerking te komen? Ook dan kun je contact opnemen met Petra.

Lees meer over de mogelijkheden, pakketten en kosten in de folder door hier te klikken of download  de folder direct.
Wil je het interview met Petra in het AD lezen van 28 okt ’20? klik hier
 
Support jij de sport zelf of daag je een ander uit om een voucher te doneren?
Let’s pay it forward!”

Win-win-win voor de Rugby Academy

Den Haag, 6 mei 2021

HELDEN ACTIE VAN SPORTPSYCHOLOGEN ‘TOUGH MINDS’ ENORM SUCCES VOOR RUGBY ACADEMY ZUIDWEST
Een half jaar geleden introduceerden de sportpsychologen van het Haagse ‘Tough Minds’ de Helden Actie. Een initiatief om bedrijven te activeren om (top)sporters te ondersteunen met mentale begeleiding toen wedstrijden, toernooien en evenementen door het coronavirus werden gecanceld. Veel sporters zaten met de handen in het haar nu de houvast en de motivatie soms ver te zoeken was. Daar speelden de sportpyschologen van Tough Minds, die dit van dichtbij zagen gebeuren, met dit nieuwe initiatief op in. En met succes.

Jaarprogramma mentale training gesponsord voor Rugby Academy ZuidWest
Zo heeft de Helden Actie van Tough Minds er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de Rugby Academy ZuidWest haar volledige jaarprogramma mentale training gesponsord heeft gekregen. Zowel de coaches als de spelers van de Academy worden het gehele jaar begeleid door sportpsycholoog Petra Sauter – de Munck van Tough Minds, één van de initiatiefnemers. “De Academy is enorm dankbaar voor het programma, maar vooral ook voor wat de Helden Actie teweeg heeft gebracht” reageert voorzitter Marten Vente.

Niet alleen hebben zij daardoor plannen waarvoor ze geen ruimte meer hadden in hun begroting, toch uit kunnen voeren. Ook de tegenprestaties zijn een mooie meerwaarde van de actie. Als je als bedrijf of persoon een begeleidingstraject of jaarprogramma sponsort, dan kun je van de gesponsorde sporter of club een tegenprestatie verwachten. Zo brengt één sponsoring, vele ballen aan het rollen.

 

Mooie tegenprestatie voor sponsoren Helden Actie
Vorige week heeft de tegenprestatie voor één van de sponsoren van het jaarprogramma plaatsgevonden. Rugby Club Delft heeft hoofdtrainer en technisch directeur Phil Leck van de Rugby Academy mogen ontvangen als gasttrainer.  Sponsor Matias Slagt van Bravo 20: “Een topcoach als deze heb je niet vaak te gast. De spelers hebben echt grote stappen gemaakt in deze training. Hun eigen trainers stonden steeds vlak achter Phil om ook zoveel mogelijk van hem te leren.”

Voor Bravo 20 is de link tussen rugby en hun werkveld (politie en defensie) snel gelegd, zeker ook op het gebied van de de mentale component. De kernwaarden van de rugbysport zijn uniek en Bravo 20 vindt het van meerwaarde om daar je bedrijf aan te verbinden. Toen de oproep voor sponsoren kwam om het jaarprogramma mentale training vanuit de Helden Actie gesponsord te krijgen twijfelde Matias Slagt dan ook geen moment: “Dit is op alle fronten van meerwaarde, voor mijn zoon als speler van de Academy, voor RC Delft en voor alle andere spelers en coaches van de Academy.” Dat daardoor de Academy budget overhield om te investeren in andere projecten die de Academy spelers zouden versterken, was een mooie bonus. Voorzitter Marten Vente van de Rugby Academy was dan ook zeer blij met het effect dat deze Helden Actie teweeg heeft gebracht.

Helden Actie van Tough Minds
Tough Minds heeft deze Helden Actie in het leven geroepen om mentale training voor zo veel mogelijk talenten en topsporters beschikbaar te maken. Zeker in deze tijd zijn financiën vaak de reden om mentale training niet in hun programma op te kunnen nemen. Daar moest verandering in komen vonden zij. “Wij doen onze duit in het zakje door tegen een zeer gereduceerd tarief de trajecten en seizoensbegeleiding aan te bieden voor de Helden Actie. Dat de Helden Actie echter op zoveel fronten effect zou hebben, hadden wij ook niet verwacht. Dit is nu wat we noemen: win-win-win. Mooi dat het zo veel mensen verbindt én mentale training een vast onderdeel van het trainingsschema maakt” aldus Petra van Tough Minds.

 

Eerste held opgestaan

Den Haag, 3 november 2020

TRIATHLONWORLD.NL UIT SCHEVENINGEN SPONSORT MENTAAL BEGELEIDINGSTRAJECT VAN TOPSPORTER

Ronald de Graaf, eigenaar van TriathlonWorld.nl, is met zijn bedrijf op Scheveningen aan de Hellingweg gevestigd boven het Topzeilcentrum en daardoor dagelijks omringd door topsporters. Met zijn winkel die zich specifiek richt op triatleten en duursporten is de sportwereld hem dan ook niet vreemd. Hij vertelt “Ik ben zelf altijd al geïnteresseerd geweest in mentale begeleiding. Als mens, als ondernemer en als sporter. Ik zie ook veel overeenkomsten tussen een topsporter en een bevlogen ondernemer. En terwijl coaching binnen de ondernemerswereld inmiddels vrij normaal is, merk ik dat dit binnen de sportwereld vaak nog een ondergeschoven kindje is.” Hij vervolgt: “Terwijl er zoveel kansen liggen om je, naast het sporttechnische, ook op dit vlak door te ontwikkelen. Ik vind het dan ook ontzettend mooi dat ik op deze directe manier een sporter kan ondersteunen. Iemand die net als ik met zijn passie bezig is en er daarom alles aan wil doen om op alle vlakken goed te kunnen presteren.”

Match met lacrosse speelster Melle
Melle van Dilgt is speelster in het Nederlands Team lacrosse, heeft een B-status van het NOC*NSF op zak en combineert een fulltime baan met een topsportcarrière. Melle ging zelf actief op zoek naar mentale begeleiding en kwam zo in contact met Tough Minds. Na de plezierige intake wilde ze met een traject starten. De kosten hiervan werden, vanwege die B-status, helaas niet vergoed. En dat bracht twijfel teweeg. Ze was dan ook heel blij toen ze hoorde van de ‘Haagse Helden’ actie. “Dit initiatief kwam voor mij precies op het juiste moment. Want naast alle aandacht die er binnen de sport is voor training op fysiek en technisch gebied is mentale training zwaar onderbelicht. Ik wil het beste uit mezelf halen en dat kan wat mij betreft alleen als je op alle vlakken goed kunt presteren. Mentale begeleiding vormt daar een heel belangrijk onderdeel van.” Ze is dan ook dolblij met het mentale begeleidingstraject dat TriathlonWorld haar nu aanbiedt.


Op weg naar het hoogtepunt in haar topsportcarrière
Melle vervolgt: “Volgend jaar zomer vindt het WK plaats in Amerika. Dat moet het hoogtepunt gaan worden in mijn lacrosse carrière. Maar hoe houd ik tot die tijd de balans tussen sport en privé gezond, hoe blijf ik plezier houden in mijn topsport terwijl ik ook op andere vlakken de ballen hoog moet houden en hoe ga ik om met de onzekerheid van het wel of niet onderdeel mogen zijn van de definitieve selectie? Mentale begeleiding is hierin echt een must. Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat deze kans mij geboden wordt en kijk enorm uit naar het traject! Ik weet zeker dat dit mij gaat helpen om binnen en buiten het veld de beste versie van mezelf neer te kunnen zetten.”


Word jij ook een Held? 

De oproep aan de bedrijven geldt uiteraard nog steeds. Jorrit van Tough Minds “Dit is slechts het begin. We hopen komende periode nog veel meer sporters en bedrijven succesvol aan elkaar te kunnen koppelen”.

Contact

DEN HAAG: Sportcampus Zuiderpark, Meester P. Droogleever Fortuynweg 22

ROTTERDAM: Zipperz (naast de Kuip), Olympiaweg 4-14

ONLINE: Liever digitaal? Dat kan ook

 
    Bel me terugIk heb een vraagMaak een afspraak

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief