teamprofiel

Het team van Tough Minds bestaat uit drie enthousiaste sportpsychologen: Petra, Lisa en Jorrit. Met veel energie geven wij jou het vertrouwen om te groeien, een probleem op te lossen en om jouw doelen te bereiken. Tough Minds staat voor ontwikkeling, energie en verbinding. Maak kennis met de sportpsychologen van Tough Minds:

Tough Minds over Lisa

Lisa kan als geen ander zaken ontrafelen en structuur aanbrengen. Ze gaat met veel energie aan de slag en zorgt dat jij in actie komt. Ze is empathisch en weet de kwaliteiten van haar sporters snel in te zetten. Je gaat samen op zoek naar je eigen grenzen om deze stap voor stap te verleggen. Hierdoor voelen sporters zich snel op hun gemak bij haar.
Lisa geeft de cursus Tough Mom – een cursus voor de mentale voorbereiding op de bevalling.

Eigen sportachtergrond

Mijn eigen sportachtergrond is erg divers, van atletiek tot handbal en 8 jaar volleybal. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen en nieuwe sporten te leren: triatlon, skiën, klimmen, SUP, paragliding, etc. Ik zoek graag de afwisseling om mijn eigen grenzen te verleggen. Op dit moment ben ik regelmatig te vinden bij trailrunning events, op de fiets door de bergen en bij Bootcamp trainingen op het strand.

Persoonlijk hoogtepunt in de sport

Mijn persoonlijke hoogtepunt in de sport is mijn triatlon in 2013! Door de samenwerking met verschillende triatleten ben ik enorm enthousiast geraakt over deze sport en dacht ik: dat wil ik ook een keer proberen! Ik heb toen letterlijk opnieuw leren zwemmen, anders eten en vooral leren doorzetten op zware momenten. En dan dat gevoel als je over de finish komt… een grote golf aan trots en voldoening. Wow!

Opleiding / achtergrond

– SPORTPSYCHOLOOG VSPN ®
– ACT Trainer / Therapeut (SeeTrue)
– EMDR (type 1 trauma)
– Post Academische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog (VU)
– Master Arbeid, Organisatie, en Gezondheidspsychologie (Radboud Universiteit Nijmegen), richting sportpsychologie (German Sport University Cologne)
– Bachelor Psychologie (Radboud Universiteit Nijmegen)
– Accreditatie JTI (Lefconsult b.v.)

Tough Minds over Jorrit

Jorrit is het beste te omschrijven met de woorden puur en enorm inspirerend. Bij Jorrit kun je zijn wie je bent, hij geeft je terug wat hij ziet en met die informatie kun je vervolgens in alle rust en ruimte aan de slag. Hij laat zijn sporters op eigen tempo hun kracht en waarden ontdekken om de gestelde doelen te bereiken of vragen te beantwoorden. Tegelijkertijd zit hij vol energie en creatieve oplossingen, waardoor hij zelden stil kan zitten en hij graag praktisch aan de slag wil gaan.

Eigen sportachtergrond

Ik ben op mijn tiende als keeper in het voetballen begonnen en ben daarin nog steeds actief.  Naast het voetballen heb ik allerlei andere sporten gedaan gewoon omdat het leuk is. Atletiek, surfen (golf en wind), hardlopen, wielrennen, squashen en nog veel meer. Daarnaast heb ik bij de gemeente Amsterdam jarenlang verschillende sport en samenwerkings- en persoonlijke ontwikkelingslessen gegeven. Van fitness tot kickboksen, van klimmen tot hindernisbanen, van leren samenwerken tot doelen stellen.

Persoonlijk hoogtepunt in de sport

Mijn persoonlijke hoogtepunt was mijn transformatie van blunderkeeper naar puntenpakker. Ik kon dat jaar eerst de knulligste ballen doorlaten en aan het einde van dat jaar ging er geen ballen meer in. Ik heb toen zelf ervaren hoe je mentale toestand je prestaties kan beïnvloeden.  Deze transformatie heeft mijn interesse voor de sportpsychologie doen aanwakkeren.

Opleiding / achtergrond

– SPORTPSYCHOLOOG VSPN®
– Post Academische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog (VU)
– Master Bewegingswetenschappen, richting sportpsychologie (VU)
– Accreditatie JTI (Lefconsult b.v.)
– Communicatie Stijlen (Essence b.v.)
– Adventure Programming (Project Adventure)
– Advanced Total Athlete Development (Human Motion)

Tough Minds over Petra

Petra is een energieke stuiterbal. Wat zij belooft zet zij het liefst meteen om in daden. Petra gaat ervoor en steekt onderweg iedereen aan met haar enthousiasme. Haar grote kracht is het vertrouwen dat zij uitstraalt waardoor je altijd weet: het gaat gewoon lukken! Vanuit haar positieve insteek en verbinding zet zij mensen in hun kracht en gaat zij door waar anderen al lang hebben opgegeven.

Eigen sportachtergrond

Ik ben altijd fanatiek in allerlei sporten actief geweest. Tegenwoordig ben ik vooral aan het hardlopen en heb ik mijn oude liefde hockey weer opgepakt. Gedurende mijn studie ben ik gaan roeien en heb ik kennis gemaakt met het leven als topsporter. Dit was de trigger om me te verdiepen in de sportpsychologie: wat maakt nu het verschil tussen wel/niet alles kunnen geven? Hoe zorg ik er voor dat ik piek op de momenten dat ik dat wil? Deze vragen kon ik toen niet beantwoorden, maar dit zijn nu juist de onderwerpen waar ik sporters en coach in train!

Persoonlijk hoogtepunt in de sport

Coachen en een wedstrijd starten in Chicago! Toen ik een half jaar in Amerika studeerde, heb ik de hoofdcoach daar geassisteerd en mocht ik kennis maken met een compleet andere coaching-stijl. Wat een verschil met Nederland. Daarnaast mocht ik als afsluiter nog een wedstrijd roeien op de Chicago River: dat was genieten.

Opleiding / achtergrond

– SPORTPSYCHOLOOG VSPN®
– Post Academische Opleiding tot Praktijk Sportpsycholoog (VU)
– Master Bewegingswetenschappen, richting sportpsychologie (VU)
– Bachelor Gezondheidswetenschappen, major Bewegingswetenschappen (Maastricht University)

Specialisaties

– Talenten & Topsporters
– Preventie & Herstel van blessures
– Trainingsprogramma’s voor Regionale Trainingscentra (RTC’s)
– Acceptance en Commitment Training (ACT)
– Mentale Vaardigheidstraining