ons aanbod

attachment

Sporters

Kun jij of je team mentaal wel een boost gebruiken of wil je ervoor zorgen dat je mentaal betere prestaties kunt leveren?

VANAF 23 APRIL STARTEN WIJ MET HET CORE MENTALITY PROGRAMMA.
Een 6 weken online mentaal trainingsprogramma om te werken aan jouw mentale duurvermogen en flexibele mindset, niet alleen in tijden van corona maar ook voor daarna.
Achter de schermen zijn we nog bezig om alles voor te bereiden, hou de Core Mentality instagram in de gaten voor updates. Tot snel!

Individuele begeleiding

Bij individuele begeleiding gaan werken we vanuit jouw vraag. Samen bepalen we wat je doelen zijn en stellen we je persoonlijke trainingsschema op. Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn: zelfvertrouwen, afleidingen, doelen stellen, prestatieprofiel, wat zeg je tegen jezelf tijdens het sporten, wat zijn je kwaliteiten, jouw rol binnen je team en / of waar jij behoefte aan hebt. Dit trainen we op alle niveau’s: van leren presteren als talent tot pieken op juiste moment als topsporter. 

Teambegeleiding
Op basis van een intake met het team en/of de coach ontdekken we waar de ontwikkelbehoefte ligt. Vanuit hier kunnen we bijvoorbeeld werken aan het ontwikkelen van mentale vaardigheden, samenwerking, communicatie, teamzelfvertrouwen, teamrollen of andere thema’s.

Blessures en revalidatie
Als onderdeel van je revalidatieproces is het ook belangrijk om mentaal te herstellen en weer fit te worden om weer in actie te komen. Hoe zorg je dat je gemotiveerd blijft en weer met vertrouwen terug kunt keren in je sport? Zeker bij terugkerende blessures is mentale training een waardevolle aanvulling.
Revalidatietrajecten doen we vaak samen met onze partners van het Sport Medisch Centrum Den Haag.

NIEUW: EMDR
EMDR is een goed werkende methode voor het verwerken van herinneringen aan een traumatische ervaring, zoals bijvoorbeeld een blessure of ongeluk. We kunnen EMDR inzetten als je last blijft hebben van nare herinneringen of als je revalidatietraject stagneert door vervelende gedachten aan de blessure.

Staat jouw vraag hier niet tussen? Vraag naar de mogelijkheden!

.

Ervaringen van sporters:

Marathonloper:
“Fijne praktische training! Ik heb geleerd om moeilijke momenten te overkomen door de race in mijn hoofd beter in te delen. De mentale training heeft een extra dimensie toegevoegd aan mijn wedstrijdvoorbereiding.”

Tennisster:
“De mentale begeleiding heeft mij geleerd om keuzes te maken binnen mijn sport waardoor ik uiteindelijk met meer rust en plezier kan presteren.”

Trampoline:
“Lisa heeft mij geholpen dat ik de trainingen weer leuk vind. Ik heb geleerd dat ik iets mag en niet moet. Het was heel leuk dat Lisa ook mee ging naar mijn wedstrijden.”

attachment

Coaches

Ben jij als coach op zoek naar manieren om nog beter bij je sporters aan te kunnen sluiten?
Of wil je bijvoorbeeld verder ontwikkelen in je eigen coachvaardigheden?

Coach de coach
Individuele trajecten met coaches starten we altijd met een intake waarin we samen duidelijke kaders en heldere doelen stellen voor de begeleiding. We gaan in op jouw coachvaardigheden of op de mentale vaardigheden van zowel coach als sporter. Onderwerpen die in coachtrajecten vaak aan bod komen, zijn communicatie, teamrollen, teamzelfvertrouwen, omgaan met uitdagende situaties en reflectie op je coachvaardigheden.
Wil jij verder ontwikkelen als coach? Dan kun je bij ons terecht voor een coach de coach traject.

Heb je een vraag die hier nog niet tussen staat? Vraag naar de mogelijkheden!

.

Ervaringen van coaches:

Handbal:
“Super om zo veel nieuwe inzichten te krijgen, zeker in de rustbespreking bereik ik de meiden nu beter!” 

attachment

Werk en persoonlijke ontwikkeling

Tough Minds richt zich niet alleen op sporters, maar ook op mensen die in hun werk onder druk moeten presteren. Er blijkt namelijk in veel werkgebieden een grote behoefte te bestaan aan een training in het presteren onder druk.

Vind je het lastig om je goed te concentreren op je werk? Of ervaar je veel stress en wil je daarmee beter leren omgaan? Zijn presentaties altijd een grote uitdaging voor je? Of wil je dat jouw team beter gaat samenwerken?
Dit zijn slechts een paar van de voorbeelden van vragen over het presteren op het werk.

Ben jij geïnteresseerd in een praktijkgerichte training voor jezelf of jouw organisatie? Neem dan nu contact met ons op voor een informerend gesprek!

.

Ervaringen:

Opleidingsarts defensie:
“Workshop ‘Presteren onder druk’: voor iedereen was de materie nieuw en veel mensen vonden de materie leerzaam, relevant en goed aansluiten op het vakgebied van de militaire gezondheidszorg.”

Bobby:
“Je hebt me met praktische oefeningen heel erg weten te raken en daardoor veel inzicht gegeven in mezelf. Ik voelde een hele fijne, oprechte en warme betrokkenheid maar zonder oordeel. Ik mocht er gewoon zijn met al mijn rare gedachten.”

attachment

Workshops

We hebben verschillende workshops die je kunt boeken. Daarnaast maken we workshops helemaal op maat gericht op jouw vraag. Bijvoorbeeld voor coaches, ouders, verenigingen of studenten. Vraag naar de mogelijkheden.


Introductie in de sportpsychologie
voor ouders, verenigingen, RTC’s, coaches of studenten
We geven een korte introductie in de sportpsychologie. Wat is sportpsychologie eigenlijk? Met welke vragen kan ik terecht bij een sportpsycholoog? En hoe werkt een sportpsycholoog ueberhaupt?
Je kunt deze workshop boeken voor bijvoorbeeld een ouderavond of als je je sporters of studenten kennis wilt laten maken met mentale training. 


Performing under pressure

voor werk of sport
In deze workshop leer je hoe je in je werk beter gefocust kunt zijn en (nog) beter leert omgaan met prestatiedruk.
De inhoud van deze skills-training is afhankelijk van de duur en wordt altijd afgestemd op de doelgroep, bijvoorbeeld chirurgen, brandweer of sport teams. Onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • Het reguleren van spanning
  • Aandacht & concentratie onder druk
  • Zelfcontrole
  • Doelen stellen
  • Emotieregulatie
  • Gedachtencontrole
  • Borging & Follow-up

Boek deze workshop voor je hele team, dan kun je elkaar ondersteunen in het toepassen van de nieuwe vaardigheden!

Scoren in de rust ©
voor coaches 
Bij Scoren in de rust © leer om je rustbespreking optimaal te benutten. Want de tijd is kort! Hoe ga je om met de emoties van de spelers die net van het veld komen? Wat doe je bij achterstand of als je juist ver voor ligt? En hoe ga je dan weer het veld op?
De workshop is heel praktisch en geschikt als groepstraining voor coaches in bijvoorbeeld voetbal, handbal of waterpolo. Als optie geven we deze workshop ook voor de wedstrijd voorbespreking.

Keepers Koppen ©
voor keepers
Keepers Koppen © is speciaal ontwikkeld voor keepers die mentaal sterker in de goal willen staan en gaat in op hun uitzonderlijke rol die zij in het team vervullen.
Deze workshop is een waardevolle en afwisselende aanvulling voor een trainingsstage of weekend om je keepers ook mentaal te laten trainen.

Tough Moms 
voor zwangeren 
Een bevalling vraagt het maximale van jouw lijf én van jouw hoofd! Met de cursus Tough Moms ga je je mentaal voorbereiden op deze top prestatie. Met de kennis vanuit de sportpsychologie werken we aan een sterke accepterende mindset voor jouw bevalling.
Meer weten en aanmelden? Kijk op www.toughmoms.nl

Eigen thema
We worden regelmatig uitgenodigd als sprekers op bijvoorbeeld congressen, universiteiten of trainingsstages. Hiervoor bereiden we de workshops voor zodat het helemaal afgestemd is op jouw vraag. Wil je dat ook? Neem dan contact op om te overleggen.

.

Ervaringen met onze workshops:

Opleidingsarts defensie:
“Workshop ‘Presteren onder druk’: voor iedereen was de materie nieuw en veel mensen vonden de materie leerzaam, relevant en goed aansluiten op het vakgebied van de militaire gezondheidszorg.”