ons aanbod

attachment

Sporters

Kun jij of je team mentaal wel een boost gebruiken of wil je ervoor zorgen dat je mentaal betere prestaties kunt leveren? Lees hier verder wat Tough Minds jou kan bieden.

Individuele begeleiding
Bij individuele begeleiding werken we vraaggestuurd. Tijdens de intake bepaal we samen wat je doelen zijn en daarna stellen we je heel eigen mentaal trainingsschema op. Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn: zelfvertrouwen, afleidingen, doelen stellen, prestatieprofiel, wat zeg je tegen jezelf tijdens het sporten, wat zijn je kwaliteiten, jouw rol binnen je team en of waar jij behoefte aan hebt.
Ben je geen sporter, maar wil je wel begeleiding bij een van de bovenstaande thema’s? Ook dan kun je contact opnemen. Veel mentale vaardigheden uit de sport kun je namelijk ook voor andere situaties goed inzetten. 


Teambegeleiding

Op basis van een intake met het team en/of de coach ontdekken we waar de ontwikkelbehoefte ligt. Vanuit hier kunnen we bijvoorbeeld werken aan het ontwikkelen van mentale vaardigheden, samenwerking, communicatie, teamzelfvertrouwen, teamrollen of andere thema’s.
De training ‘Keepers Koppen ©’ is speciaal ontwikkeld voor keepers die mentaal sterker in de goal willen staan en gaat in op hun uitzonderlijke rol die zij in het team vervullen.


Prestatieprofiel

Leer jezelf en jouw team beter kennen door een prestatieprofiel op te stellen. Met behulp van verschillende vragenlijsten en andere (sportpsychologische) testen stellen wij een profiel van jou als sporter. Wat heb je nodig, waar ben je goed in en waarin kun je nog verder ontwikkelen?


Mentale training en revalidatie
 (ism Sport Medisch Centrum Den Haag)
Als onderdeel van jouw revalidatieproces is het ook belangrijk om mentaal te herstellen en weer fit te worden om weer in actie te komen. Hoe zorg je dat je gemotiveerd blijft en weer met vertrouwen terug kunt keren in je sport? Zeker bij terugkerende blessures is mentale training een waardevolle aanvulling.

NIEUW: EMDR
EMDR is een goed werkende methode voor het verwerken van herinneringen aan een traumatische ervaring, zoals bijvoorbeeld een blessure of ongeluk. We kunnen EMDR inzetten als je last blijft hebben van nare herinneringen of als jouw revalidatietraject stagneert door vervelende gedachten aan de blessure.

 

Staat jouw vraagstuk hier nog niet tussen? Vraag naar de mogelijkheden!
We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe workshops en trainingen over de mentale thema’s in de sport die voor jou belangrijk zijn.

 

** all Tough Minds services are available in English as well ** 

attachment

ouders en coaches

Ben jij als coach op zoek naar manieren om nog beter bij je sporters aan te kunnen sluiten? Of merk jij als ouder dat je handvatten wil om je sportende kind beter te kunnen ondersteunen in zijn sportontwikkeling? Lees hieronder de verschillende mogelijkheden.

Coach de coach
Individuele trajecten met coaches starten we altijd met een intake waarin we samen duidelijke kaders en heldere doelen stellen voor de begeleiding. We gaan in op jouw coachvaardigheden of op de mentale vaardigheden van zowel coach als sporter. Onderwerpen die hierbij vaak aan bod komen zijn communicatie, teamrollen, teamzelfvertrouwen, omgaan met uitdagende situaties en reflectie op je coachvaardigheden.


Workshops voor coaches

Tough Minds biedt workshops aan voor groepen coaches over thema’s als veilig sportklimaat, leiderschap, werken met teams en het presteren langs de lijn. Onze workshop ‘Scoren in de rust ©’ is speciaal ontwikkeld voor coaches die meer uit hun rustbespreking willen halen. De coach workshops geven we vaak in samenwerking met de sportvereniging.


Workshops voor ouders

Ouders kunnen terecht bij Tough Minds voor workshops over over het optimale sportklimaat, stimulerend oudergedrag of ‘Help! Mijn kind is topsporter’. De ouderworkshops geven we vaak in samenwerking met de sportvereniging.

 

Heb je een vraagstuk dat hier nog niet tussen staat? Vraag naar de mogelijkheden!
We zijn continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe workshops en trainingen over de mentale thema’s in de sport en denken graag met je mee!

 

** all Tough Minds services are available in English as well ** 

attachment

Presteren in je werk

Tough Minds begeleidt ambitieuze presteerders in het mentaal krachtiger zijn in prestatiemomenten. Daarin richten wij ons niet alleen op sporters, maar ook op mensen die in hun werk onder druk moeten presteren. Er blijkt namelijk in veel werkgebieden een grote behoefte te bestaan aan een skills-training in het presteren onder druk. Laat dat nu precies onze specialiteit zijn!

Er zijn twee mogelijkheden voor coaching voor je werk: individuele begeleiding en het volgen van een groepstraining.
Bij de individuele begeleiding kun je denken aan een individueel coaching traject zoals we het ook met sporters inzetten, maar dan voor je werk.

Groepstraining:
Met het trainingsprogramma ‚Performing under Pressure’ van Tough Minds leer je van de topsport hoe jij in je werk beter gefocust kunt zijn en (nog) beter leert omgaan met prestatiedruk.

De inhoud van de skills-training is afhankelijk van de duur en wordt altijd afgestemd op de doelgroep. Onderwerpen die daarin aan bod komen zijn:

 • Het reguleren van spanning
 • Aandacht & concentratie onder druk
 • Zelfcontrole
 • Doelen stellen
 • Emotieregulatie
 • Gedachtencontrole
 • Borging & Follow-up

Dit is bijvoorbeeld wat de militaire verpleegkundigen en artsen van Defensie over de skills-training vertellen:
“Er ontstond snel een veilige setting waarin veel cursisten meer van zichzelf durfden bloot te geven dan gebruikelijk op de werkvloer. Van de workshop hebben wij met name geleerd welke soorten afleiding van je primaire taak bestaan en met welke tools je weer focus op deze taak kan krijgen. Met name onder stressvolle omstandigheden is focus op je taak belangrijk. Behoud van focus draagt bij aan mentale stabiliteit, grotere efficiëntie en effectiviteit en daarbij meer voldoening van het werk.”

Ben jij geïnteresseerd in een praktijkgerichte training voor jezelf of jouw organisatie? Neem dan nu contact met ons op voor een informerend gesprek!

 

 

** all Tough Minds services are available in English as well ** 

attachment

Zwanger

Tough Mom – jouw mentale voorbereiding op de bevalling 

** for ENGLISH, please scroll down** 

Bevallen is topsport!
Een bevalling vraagt het maximale van jouw lijf én van jouw hoofd!
Kracht, uithoudingsvermogen, focus en tegelijk ook zo veel mogelijk ontspannen. Veel aanstaande moeders, zeker bij het eerste kindje, vinden dat spannend. En dat is heel begrijpelijk.

Met de cursus Tough Mom ga je je mentaal voorbereiden op deze top prestatie. Met de kennis vanuit de sportpsychologie werken we aan een sterke accepterende mindset voor jouw bevalling.

In een praktische en interactieve setting leer je om op een nieuwe manier om te gaan met je gedachten (en wellicht zorgen en angsten) rondom de bevalling. Geen gedachte is te gek!
Samen met andere zwangeren leer je verschillende mentale vaardigheden uit de (top)sport zoals visualisatie, denktraining en doelen stellen gericht op de bevalling. Ook pijninterpretatie, het samenspel tussen gedachten en hormonen tijdens de weeën, en de vraag ‚Wat als het anders gaat?‘ komen aan bod. Alles om je voor te bereiden op de uren van hoogste inspanning: de geboorte van jouw kindje!

Alle mentale vaardigheden die je tijdens de cursus leert, kun je toepassen in je zwangerschap en tijdens je bevalling.

Locatie: Rijnsburg, Verloskundig Centrum Uniek
Kosten: € 87,- (incl. koffie, thee en koekjes)
Duur: 3 uur (1 dagdeel)
Er is plek voor 10 zwangeren per cursus.

Meld je aan:
Stuur een mailtje met je naam, adres en de datum van de cursus naar lisa@toughminds.nl .
Je ontvangt dan een factuur en na betaling is jouw inschrijving definitief.
Heb je vragen? Bel / app met Lisa op 06-44850336.

Privé cursus: 
Wil je de cursus liever thuis met z’n tweetjes volgen? Geen probleem!
Kosten: 257€
Duur: 3 uur
Neem contact op om een cursus bij jullie thuis in te plannen.

De komende data voor Tough Mom:

Vanaf december gaat Tough Mom weer van start! 

Wil je je alvast opgeven? Stuur ons een mailtje naar lisa@toughminds.nl om je aan te melden voor de reservelijst, we houden je op de hoogte wanneer de eerstvolgende cursus is!

Tough Moms over Tough Mom:
“Super structuur, veel interactie, veel ruimte om te bespreken!” 
“Had het niet willen missen!” 
“Fijne ontspannen sfeer” 
“Vooral kijken naar mijn eigen stress reactie en die van mijn vriend was een eye-opener voor mij”
“Niet zweverig maar praktisch. Leuke gedachten voor de bevalling aan het einde”

*************************************************************************************

ENGLISH:

TOUGH MOM IS STARTS IN DECEMBER! 

Giving birth is like competing in sports on the highest level!
It requires your A-game, from both, your body as well as your mind!
Tough Mom is a birth preparation class that helps you to deal with the thoughts (and worries) before and during child birth.

During the class we focus on a number of mental skills that we use in professional sports such as visualization during contractions, thoughts and their effect on your hormones, goal setting and how to focus on rest and relaxation. The interpretation of labor pain is also an important issue, as well as your stress reaction and how to deal with situations when it’s not going according to your plan. Together we will work on your mindset for the hours of maximum effort:
Your little baby being born!

 • Next dates: december 2019
 • Location: Rijnsburg, Verloskundig Centrum Uniek (free parking!)
 • Price: € 87,- (including coffee, tea and cookies)
 • Sign up: Send an email with your adres and course date to lisa@toughminds.nl. You will then receive your invoice.
 • 10 Mom’s to be per class.