ons aanbod

attachment

Sporters

Kun jij of je team mentaal wel een boost gebruiken of wil je ervoor zorgen dat je mentaal betere prestaties kunt leveren? Lees hier verder wat Tough Minds jou kan bieden.

Individuele begeleiding
Bij individuele begeleiding werken we vraaggestuurd. Tijdens de intake bepaal we samen wat je doelen zijn en daarna stellen we je heel eigen mentaal trainingsschema op. Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn: zelfvertrouwen, afleidingen, doelen stellen, prestatieprofiel, wat zeg je tegen jezelf tijdens het sporten, wat zijn je kwaliteiten, jouw rol binnen je team en of waar jij behoefte aan hebt.


Teambegeleiding

Op basis van een intake met het team en/of de coach ontdekken we waar de ontwikkelbehoefte ligt. Vanuit hier kunnen we bijvoorbeeld werken aan het ontwikkelen van mentale vaardigheden, samenwerking, communicatie, teamzelfvertrouwen, teamrollen of andere thema’s.
De training ‘Keepers Koppen ©’ is speciaal ontwikkeld voor keepers die mentaal sterker in de goal willen staan en gaat in op hun uitzonderlijke rol die zij in het team vervullen.


Prestatieprofiel

Leer jezelf en jouw team beter kennen door een prestatieprofiel op te stellen. Met behulp van verschillende vragenlijsten en andere (sportpsychologische) testen stellen wij een profiel van jou als sporter. Wat heb je nodig, waar ben je goed in en waarin kun je nog verder ontwikkelen?


Mentale training en revalidatie
 (ism Sport Medisch Centrum Den Haag)
Als onderdeel van jouw revalidatieproces is het ook belangrijk om mentaal te herstellen en weer fit te worden om weer in actie te komen. Hoe zorg je dat je gemotiveerd blijft en weer met vertrouwen terug kunt keren in je sport? Zeker bij terugkerende blessures is mentale training een waardevolle aanvulling.

 

Staat jouw vraagstuk hier nog niet tussen? Vraag naar de mogelijkheden!
We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe workshops en trainingen over de mentale thema’s in de sport die voor jou belangrijk zijn.

attachment

ouders en coaches

Ben jij als coach op zoek naar manieren om nog beter bij je sporters aan te kunnen sluiten? Of merk jij als ouder dat je handvatten wil om je sportende kind beter te kunnen ondersteunen in zijn sportontwikkeling? Lees hieronder de verschillende mogelijkheden.

Coach de coach
Individuele trajecten met coaches starten we altijd met een intake waarin we samen duidelijke kaders en heldere doelen stellen voor de begeleiding. We gaan in op jouw coachvaardigheden of op de mentale vaardigheden van zowel coach als sporter. Onderwerpen die hierbij vaak aan bod komen zijn communicatie, teamrollen, teamzelfvertrouwen, omgaan met uitdagende situaties en reflectie op je coachvaardigheden.


Workshops voor coaches

Tough Minds biedt workshops aan voor groepen coaches over thema’s als veilig sportklimaat, leiderschap, werken met teams en het presteren langs de lijn. Onze workshop ‘Scoren in de rust ©’ is speciaal ontwikkeld voor coaches die meer uit hun rustbespreking willen halen. De coach workshops geven we vaak in samenwerking met de sportvereniging.


Workshops voor ouders

Ouders kunnen terecht bij Tough Minds voor workshops over over het optimale sportklimaat, stimulerend oudergedrag of ‘Help! Mijn kind is topsporter’. De ouderworkshops geven we vaak in samenwerking met de sportvereniging.

 

Heb je een vraagstuk dat hier nog niet tussen staat? Vraag naar de mogelijkheden!
We zijn continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe workshops en trainingen over de mentale thema’s in de sport en denken graag met je mee!

attachment

Bedrijven

Tough Minds begeleidt ambitieuze presteerders in het mentaal krachtiger zijn in prestatiemomenten. Daarin richten wij ons niet alleen op sporters, maar ook op mensen die in hun werk onder druk moeten presteren. Er blijkt namelijk in veel werkgebieden een grote behoefte te bestaan aan een skills-training in het presteren onder druk. Laat dat nu precies onze specialiteit zijn!

Met het trainingsprogramma ‚Performing under Pressure’ van Tough Minds leer je van de topsport hoe jij in je werk beter gefocust kunt zijn en (nog) beter leert omgaan met prestatiedruk.

De inhoud van de skills-training is afhankelijk van de duur en wordt altijd afgestemd op de doelgroep. Onderwerpen die daarin aan bod komen zijn:

  • Het reguleren van spanning
  • Aandacht & concentratie onder druk
  • Zelfcontrole
  • Doelen stellen
  • Emotieregulatie
  • Gedachtencontrole
  • Borging & Follow-up

Dit is bijvoorbeeld wat de militaire verpleegkundigen en artsen van Defensie over de skills-training vertellen:
“Er ontstond snel een veilige setting waarin veel cursisten meer van zichzelf durfden bloot te geven dan gebruikelijk op de werkvloer. Van de workshop hebben wij met name geleerd welke soorten afleiding van je primiare taak bestaan en met welke tools je weer focus op deze taak kan krijgen. Met name onder stressvolle omstandigheden is focus op je taak belangrijk. Behoud van focus draagt bij aan mentale stabiliteit, grotere efficiëntie en effectiviteit en daarbij meer voldoening van het werk.”

Ben jij geïnteresseerd in een praktijkgerichte training voor jezelf of jouw organisatie? Neem dan nu contact met ons op voor een informerend gesprek!

attachment

Tough Mom

Tough Mom – jouw mentale voorbereiding op de bevalling 

Bevallen is topsport!
Een bevalling vraagt het maximale van jouw lijf en van jouw hoofd!
Kracht, uithoudingsvermogen, focus en tegelijk ook zo veel mogelijk ontspannen. Veel aanstaande moeders, zeker bij het eerste kindje, vinden dat heel spannend. En dat is heel begrijpelijk.

In sommige voorbereidingscursussen hoor je dan dat je ‚je gedachten moet onderdrukken tijdens de bevalling‘. Positief moet denken. Niet bang moet zijn.
Vanuit de sportpsychologie weten we dat deze aanpak niet goed werkt. Daarom heeft Tough Minds de cursus Tough Mom ontwikkeld vanuit de kennis uit de sportpsychologie over het presteren onder druk en het opbouwen van een sterke en accepterende mindset.

In een praktische en interactieve setting leer je om op een nieuwe manier om te gaan met je gedachten (en wellicht zorgen en angsten) rondom de bevalling. Geen gedachte is te gek!
Samen met andere Tough Mom’s leer je verschillende mentale vaardigheden uit de (top)sport zoals visualisatie, denktraining en doelen stellen gericht op de bevalling. Ook pijninterpretatie, het samenspel tussen gedachten en hormonen tijdens de weeën, en de vraag ‚Wat als het anders gaat?‘ komen aan bod. Alles om je voor te bereiden op de uren van hoogste inspanning: de geboorte van jouw kindje!

 

Alle mentale vaardigheden die je tijdens de cursus leert, kun je toepassen in je zwangerschap en tijdens je bevalling.

 

Locatie: Rijnsburg, Verloskundig Centrum Uniek
Kosten: € 45,- (incl. koffie, thee en koekjes)
Duur: 3 uur (1 dagdeel)
Er is plek voor 10 zwangeren per cursus.

Meld je aan:
Stuur een mailtje met je naam, adres en de datum van de cursus naar lisa@toughminds.nl .
Je ontvangt dan een factuur en na betaling is jouw inschrijving definitief.
Heb je vragen? Bel / app met Lisa op 06-44850336.

 

De komende data voor Tough Mom:

  • 31 januari 2019, 16.00 – 19.00h (Rijnsburg, gratis parkeren voor de deur!)
  • 11 februari 2019, 16.00 – 19.00 (Rijnsburg, gratis parkeren voor de deur!)

Kun je niet op deze dagen, maar wil je wel graag deelnemen? Je kunt je alvast opgeven voor de reservelijst voor de volgende data, we houden je op de hoogte wanneer dat is!

 

Jouw privacy is belangrijk:
Je gegevens worden alleen gebruikt voor administratie en om je te informeren over jouw cursus.

 

Tough Moms over Tough Mom:
“Super structuur, veel interactie, veel ruimte om te bespreken!” 
“Had het niet willen missen!” 
“Fijne ontspannen sfeer” 
“Vooral kijken naar mijn eigen stress reactie en die van mijn vriend was een eye-opener voor mij”
“Niet zweverig maar praktisch. Leuke gedachten voor de bevalling aan het einde”

 

Partners van Tough Mom:

Verloskundig Centrum Uniek: Zoek jij heel persoonlijke en open begeleiding voor je zwangerschap? Dan ben je bij Annika en Bianca aan het juiste adres!

Mom in Balance Leiden: Voor een fitte zwangerschap en sportieve voorbereiding op de bevalling zijn de bootcamps van Mom in Balance een aanrader.