Sporters

Kun jij of je team mentaal wel een boost gebruiken of wil je ervoor zorgen dat je mentaal betere prestaties kunt leveren? Lees hier verder wat Tough Minds jou kan bieden.

Individuele begeleiding
Bij individuele begeleiding werken we vraaggestuurd. Tijdens de intake bepaal we samen wat je doelen zijn en daarna stellen we je heel eigen mentaal trainingsschema op. Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn: zelfvertrouwen, afleidingen, doelen stellen, prestatieprofiel, wat zeg je tegen jezelf tijdens het sporten, wat zijn je kwaliteiten, jouw rol binnen je team en of waar jij behoefte aan hebt.
Ben je geen sporter, maar wil je wel begeleiding bij een van de bovenstaande thema’s? Ook dan kun je contact opnemen. Veel mentale vaardigheden uit de sport kun je namelijk ook voor andere situaties goed inzetten. 


Teambegeleiding

Op basis van een intake met het team en/of de coach ontdekken we waar de ontwikkelbehoefte ligt. Vanuit hier kunnen we bijvoorbeeld werken aan het ontwikkelen van mentale vaardigheden, samenwerking, communicatie, teamzelfvertrouwen, teamrollen of andere thema’s.
De training ‘Keepers Koppen ©’ is speciaal ontwikkeld voor keepers die mentaal sterker in de goal willen staan en gaat in op hun uitzonderlijke rol die zij in het team vervullen.


Prestatieprofiel

Leer jezelf en jouw team beter kennen door een prestatieprofiel op te stellen. Met behulp van verschillende vragenlijsten en andere (sportpsychologische) testen stellen wij een profiel van jou als sporter. Wat heb je nodig, waar ben je goed in en waarin kun je nog verder ontwikkelen?


Mentale training en revalidatie
 (ism Sport Medisch Centrum Den Haag)
Als onderdeel van jouw revalidatieproces is het ook belangrijk om mentaal te herstellen en weer fit te worden om weer in actie te komen. Hoe zorg je dat je gemotiveerd blijft en weer met vertrouwen terug kunt keren in je sport? Zeker bij terugkerende blessures is mentale training een waardevolle aanvulling.

NIEUW: EMDR
EMDR is een goed werkende methode voor het verwerken van herinneringen aan een traumatische ervaring, zoals bijvoorbeeld een blessure of ongeluk. We kunnen EMDR inzetten als je last blijft hebben van nare herinneringen of als jouw revalidatietraject stagneert door vervelende gedachten aan de blessure.

 

Staat jouw vraagstuk hier nog niet tussen? Vraag naar de mogelijkheden!
We zijn continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe workshops en trainingen over de mentale thema’s in de sport die voor jou belangrijk zijn.

 

** all Tough Minds services are available in English as well **